Selecteer een pagina

Wat maakt Fietsmaatjes bijzonder?

 

Het lachende gezicht op het fietswiel in het logo van Fietsmaatjes drukt de kern uit waar het bij Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach. Bij ons is de deelnemer te gast. Dat betekent dat respect en zorg voor de gast voorop staan.

De vrijwilliger wordt vanuit Fietsmaatjes persoonlijk ondersteund. Zo zorgen wij er o.a. voor dat de duo/rolstoelfiets goed op orde is, het rooster flexibel is, en er voor calamiteiten iemand gebeld kan worden. Zowel met de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden.

Daarnaast is Fietsmaatjes Nuenen lid van het Landelijke Platform Fietsmaatjes.NL; kwaliteit van de organisatie staat voorop.

Geschiedenis

 

Stichting Fietsmaatjes Nuenen is ontstaan uit een toevallig contact met Fietsmaatjes uit Warmond. Fietsmaatjes was mij totaal niet bekend maar door een familielid uit Amsterdam werd ik op dat spoor gebracht.

Na een druk bestaan in mijn werkzaam leven deed het toeval zich voor dat ik uitgerekend op 65e jarige leeftijd geen zakelijke verplichtingen meer had. Tijdens een van de kontakten met het betreffende familielid werd mij de vraag gesteld “wat doet hij nu zo de hele dag?” Nadat hierop een nietsomvattend antwoord werd geformuleerd kwam Fietsmaatjes ter sprake.

Enkele weken later heb ik toch maar eens contact opgenomen met hen puur ter informatie. Door Jan Burgmeijer, een van de oprichters, werd ik geënthousiasmeerd. Enige tijd later, op een feest van een vriend, nu een van de bestuursleden, heb ik gepolst of er enige interesse was onder vrienden en kennissen om deel te nemen aan een functie binnen de op te richten stichting. Het bleek al snel dat er veel interesse was en een zevenkoppig bestuur binnen korte tijd geïnstalleerd kon worden en enkele weken daarna (13 januari 2020) de stichting opgericht kon worden.

De vrijwilliger wordt vanuit Fietsmaatjes persoonlijk ondersteund. Zo zorgen wij er o.a. voor dat de duo/rolstoelfiets goed op orde is, het rooster flexibel is, en er voor calamiteiten iemand gebeld kan worden. Zowel met de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden.

Ons team

Jan Zwaan

Jan Zwaan

Voorzitter

Mijn naam is Jan Zwaan en ik ben de voorzitter van Fietsmaatjes Nuenen. Ik kom oorspronkelijk uit Sassenheim waar de 1e Fietsmaatjes van Nederland is opgericht. Samen met medeoprichter Huib Hardeman hebben we het initiatief genomen om de 20e Fietsmaatjes op te richten in Nuenen. Ook ben ik vrijwilliger om met gasten te gaan fietsen. Dat zal vooral in het weekend zijn, of zomeravonden, omdat ik 5 dagen in de week werk als directeur van Espera.
Huib Hardeman

Huib Hardeman

Secretaris

Mijn naam is Huib Hardeman en ik ben geboren in Hilversum. In mijn 6e levensjaar ben ik in Nuenen komen wonen en wel op de Boordseweg. Na een werkzaam leven van zo’n 35 jaren heb ik “de jas aan de wilgen gehangen”. Samen met een enthousiast team heb ik Fietsmaatjes Nuenen opgestart en binnen deze stichting vervul ik de functie van secretaris.
Mark Jansen

Mark Jansen

Penningmeester

Mijn naam is Mark Jansen en ik woon al heel mijn leven in Nuenen. Ik ben werkzaam op afdeling Financieel bij Veldsink Groep in Nuenen. Mijn rol bij Fietsmaatjes Nuenen is dan ook Penningmeester.
Martien Jansen

Martien Jansen

PR & fondswerving

Mijn naam is Martien Jansen, geboren op het Boord in Nuenen en daar woon ik nu nog met mijn vrouw. We hebben twee dochters en vijf kleinkinderen. Na mijn arbeidzaam leven ben ik me gaan inzetten voor vrijwilligerswerk in Nuenen c.a. Ik ben onder andere actief bij Fietsmaatjes Nuenen omdat ik geloof in de verbinding tussen mensen en zeker voor de mensen die op enige wijze buiten onze maatschappij dreigen te raken. Daarom zet ik me graag in voor de stichting.
Frans van Grotel

Frans van Grotel

Coördinator

Mijn naam is Frans van Grotel, geboren en getogen Nuenenaar en ik heb de rol van coördinator op me genomen. Een aantal dagen per week ben ik nog werkzaam als projectleider en daarnaast kan ik een deel van mijn vrije tijd besteden aan Fietsmaatjes Nuenen. Samen met de andere coördinatoren benader ik vrijwilligers en gasten om die als maatjes te koppelen. Tevens ben ik de beheerder van het planningsprogramma SamenFietsen.
Janette Smeulders

Janette Smeulders

Coördinator

Mijn naam is Janette Smeulders en ik woon al meer dan de helft van mijn leven in Nuenen. Ik werk drie dagen in de week als cliëntondersteuner bij MEE. Bij fietsmaatje heb ik de rol van coördinator. Dit mag ik samendoen met de andere coördinatoren. Door een persoonlijk kennismakings-/intakegesprek met zowel de gasten als de vrijwilligers kunnen wij een goed beeld krijgen en zorgen voor een goede match.
Hannie Hotterbeekx

Hannie Hotterbeekx

Coördinator

Ik ben Hannie Hotterbeekx en woon samen met Paul al bijna 40 jaar in Nuenen.

Toen Fietsmaatjes Nuenen op mijn pad kwam was ik meteen enthousiast en ben ik vrijwilliger geworden. Ik heb al veel ritten met mooie mensen in de omgeving van Nuenen gefietst. Fijn dat ik nu, als coördinator, met het team van Fietsmaatjes Nuenen dit voor andere mensen mogelijk kan maken.

Karin Renders

Karin Renders

Coördinator

Mijn naam is Karin Renders en ben geboren en getogen in Nuenen. Ik ben werkzaam geweest als leerkracht/ambulant begeleider in het speciaal onderwijs. Ik ben vrijwilliger bij Fietsmaatjes Nuenen in de rol van coördinator. Ik doe (samen met de andere coördinatoren) mijn best doen om gasten te koppelen aan onze vrijwilligers waardoor zij samen een fijne fietstocht kunnen maken door het mooie Nuenen e.o.
Rini Sanders

Rini Sanders

Coördinator

Geboren en getogen in Gerwen én ook nog een heel aantal jaren gewerkt in Nuenen. De bekendheid met Nuenen is groot en ik ken veel inwoners vanuit de diverse verenigingen waarvan ik lid ben. Sinds 2021 ben ik coördinator met de taak gasten te koppelen aan vrijwilligers in de hoop dat ze een leuke tijd hebben. De regie van de vrijwilliger staat voorop en de zorg voor de gast heeft daarnaast een hoge prioriteit.
Peter Jansen

Peter Jansen

Fietsbeheerder

Mijn naam is Peter Jansen. Geboren en getogen in Nuenen. Ruim 40 jaar ben ik in de techniek werkzaam geweest. Dit is dan ook de reden waarom ik samen met Frans en Leo voor het technisch beheer van onze duofietsen zorg.
Leo Renders

Leo Renders

Fietsbeheerder

Mijn naam is Leo Renders en ik ben geboren en getogen in Vlokhoven (Eindhoven). Sinds 1983 woon ik in Nuenen. Samen met Peter en Frans zorg ik voor het beheer van de duofietsen, zodat vrijwilligers en gasten veilig de weg op kunnen.
Karin Verhagen

Karin Verhagen

Communicatie

Ik heet Karin Verhagen en ik heb het merendeel van mijn leven in Nuenen gewoond. Ik werk in het dagelijkse leven als communicatie adviseur. Naast vrijwilliger als fietsmaatje, wat ik met enorm veel plezier doe, zet ik me voor de stichting in als communicatieadviseur en ben ik beheerder van de website.
Frans Vlemmix

Frans Vlemmix

Fietsbeheerder

Ik ben Frans Vlemmix, geboren in 1957 te Eindhoven getrouwd met Marieke en wij hebben een zoon. Sinds 1985 woon ik in de Bernhardstraat te Nuenen. Ik ben sinds eind 2022 actief als vrijwilliger, samen met Peter en Leo onderhoud ik de fietsen zodat de vrijwilligers met gasten door de mooie natuur van Nuenen kunnen fietsen.
Ga naar de inhoud